Over de club

Op 27 september 1974 stak een aantal Terneuzense motorsportliefhebbers de gehelmde koppen bij elkaar, de oprichting van Motorclub Zeeuws Vlaanderen was een feit.

In de eerste jaren van MZV waren er onder de leden een groot aantal liefhebbers van het bezoeken van circuits. Uiteindelijk kwam er een stroming binnen de club op gang die zich meer en meer ging toeleggen op het recreatieve toerrijden, dus het rijden van ritten uitgezet door andere motorclubs en het organiseren van eigen ritten. Zo is 10 jaar na de oprichting van MZV de Diekentoer ontstaan, welke tot op heden nog steeds een belangrijk evenement binnen onze club is,  enkele andere open ritten die we organiseren zijn, de Lenterit en sinds 2012 de MZV Gilderit tijdens de Gildefeesten in Sluiskil.

Tijdens deze ritten houden we van gezellig en sportief toeren, en houden rekening met de ervaren en minder ervaren rijder. Typisch rijden we in kleine groepjes, en proberen iedereen het naar de zin te maken. Foto’s van evenementen kan je vinden in ons fotoalbum.

Er is één ding wat binnen MZV in al die jaren onveranderd is gebleven en dat is ons club-embleem, een fel geel/groen rond logo dat al kort na de oprichting is ontworpen: de gevleugelde rijder. In het nu inmiddels bijna 50 – jarig bestaan van de club zijn er verschillende verschuivingen geweest binnen MZV. Er waren tijden dat het motorrijden erg populair was zodat de club een groot aantal leden had, maar tijden veranderen en zo ook het ledenbestand van MZV. Maar ondanks deze ups en downs is de MZV er in geslaagd om voor iedereen iets te bieden waar alle leden zich in kunnen vinden. Het huidige aantal leden is de 100 gepasseerd en groeit gestaag, de laatste jaren zijn er veel vrouwelijke leden bijgekomen maar ook hebben we tegenwoordig een behoorlijk aantal jeugdige leden.  Een deel van onze leden komt elke laatste vrijdag van de maand naar de clubavond in ons clubgebouw St. Albert te Sas van Gent, voor een gezellige babbel onder het genot van een hapje en drankje.

Ben je geïnteresseerd geraakt na het bezoeken van deze MZV site? Je kunt onze clubavonden eens bezoeken en kennis maken met de andere MZV leden, of meld je aan als lid via het formulier op onze website. Voor de meest up to date informatie, wat dagelijks geklets en afspraken die gemaakt worden om samen te rijden, kan je ons ook volgen op Facebook  en Instagram.

Als club zijn we aangesloten bij de KNMV en het L.O.O.T.
Lidmaatschaps nummers: KNMV = 0910 en LOOT = 2610

Tot ziens.

Namens het Bestuur MZV,

Marc Obrie
Voorzitter Motorclub Zeeuws-Vlaanderen.